Sesshin

De Zen Kring organiseert jaarlijks een of twee sesshins, vier- of vijfdaagse zenretraites waarin de intensieve beoefening van objectloze meditatie centraal staat in een vorm die geschikt is voor westerlingen. 
Het programma bestaat onder andere uit zitmeditatie, loopmeditatie, houdingscorrectie, groepsinstructie en persoonlijke instructie.

De sesshins worden geleid door Erik Bruijn (zie achtergrondartikel), die daarbij een krachtige en dynamische stijl volgt waarin praktische methoden zijn opgenomen waarmee hij vertrouwd raakte tijdens zijn verblijf in boeddhistische kloosters in Japan, Zuid-Korea, Taiwan en het Tibetaanse cultuurgebied. 

Tijd / plaats:
Van woensdag 25  t/m zondag 29 augustus 2021 zal er een vijfdaagse sesshin worden gehouden in de Abdijhoeve Bethlehem van de Willibrordsabdij te Doetinchem.

Kosten:
1 pers. kamer met douche/WC: € 490,-
(inclusief 21% BTW, vegetarische maaltijden en overnachtingen) 

Aanmelden:
Je kunt je aanmelden door het verschuldigde bedrag vóór 15 juli 2021 over te maken naar bankrekeningnummer NL65INGB0001293315 ten name van E. Bruijn onder vermelding van ‘sesshin 2021’.
Bij annulering na 1 augustus zijn wij helaas genoodzaakt 25% van de kosten in rekening te brengen. Twee weken voor aanvang ontvang je nog enkele praktische instructies. 

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Data sesshins in 2022:

2 t/m 6 februari 2022
2 t/m 6 november 2022

Nadere informatie volgt